23oct1
Aquest dimarts 23 d’octubre s’ha realitzat a la Fundació Il•luro la segona trobada convocada per la Promotora de la Candidatura Unitària i Sobiranista a Mataró, que pretén aplegar totes les forces sobiranistes en una candidatura unitària per a les municipals de 2019, a través de la realització d’unes primàries que garantirien la relació democràtica.

Des del primer acte realitzat per la promotora han passat 4 mesos, i és per això que s’ha tornat a convocar a la ciutadania de Mataró, per explicar el que s’ha de fet des de la promotora, i quin és el posicionament dels partits sobiranistes a Mataró en relació a la candidatura unitària, per aquest motiu es va convidar als partits polítics a posicionar-se públicament.

L’acte es va iniciar amb l’explicació per part de la Carme Rigola i en Josep Maria Ventura, ambdós membres de la promotora que van explicar el nombre de signatures recollides fins al moment de mataronins i mataronines que donarien suport a la candidatura unitària. El nombre de signatures recollides és de 2.104 signatures. També es van explicar les diverses rondes dutes a terme amb els partits amb l’objectiu d’acostar posicions d’un i altre.

Representants dels partits polítics van pujar a la tarima per tal de respondre a la pregunta formulada per la Mercè Feliu, membre de la promotora, que va moderar l’acte: “Considereu fonamental que els independentistes es mantinguin units? Si és que sí, la proposta d’una candidatura unitària seria un bon mètode?“. L’ordre d’intervencions va ser: el Sr Alfons Canela (JuntsxMataró), Sr Francesc Teixidó (ERC), Sr Manuel Conejo (Volemataró), Sr Antoni Guirao (CUP) i Sr Pedro Gonzàlez (Demòcrates).

El posicionament de Junts x Mataró és de clara acceptació de la candidatura unitària si tots els partits polítics sobiranistes de Mataró accepten concórrer-hi, d’altra banda, per part d’ERC, es considera que s’optimitzaria el nombre de regidors sobiranistes si no es va plegats en una candidatura unitària, per tant, inicialment la descarten. Des de Volem Mataró, estarien oberts a asseure’s a parlar en una taula sobre qualsevol moviment que signifiqui una millora per Mataró, mentre que la CUP va tornar a recordar que el seu posicionament és en contra d’aquesta candidatura unitària i que volen treballar per la ciutat i per la independència des d’una candidatura d’esquerres. Finalment el representant de Demòcrates va fer incidència en la importància de compartir i consensuar el model de ciutat.

Posteriorment es va iniciar el debat entre els representants dels partits polítics i l’audiència present a la sala. Les preguntes i intervencions del públic assistents eren dirigides a llimar els possibles obstacles per a la conformació de la llista, com per exemple, es va proposar des del públic, participar conjuntament amb una candidatura unitària, amb un programa de mínims i que les decisions es prenguessin via referèndums municipals. També es va preguntar als partits perquè no volien participar en unes primàries obertes als partits polítics i també a la ciutadania. En aquest sentit, l’Elsa Pastor, membre de l’ANC de Mataró, va comentar que el dia 22 de novembre l’ANC organitza un acte per parlar de les Primàries a Mataró que comptarà amb la presència de la presidenta de l’Assemblea, la Sra. Elisenda Paluzie, serà al Casal de l’Aliança, a dos quarts de vuit del vespre.

Malgrat el debat interessant i la gran quantitat de preguntes dirigides als representants dels partits polítics, l’acte es va donar per clos a les 9 del vespre i es va emplaçar als assistents a participar en futures trobades on es desenvoluparan i treballaran algunes de les propostes que van sortir al llarg de la vetllada, així com estudiar noves estratègies amb l’objectiu clar de continuar treballant per Mataró per la República.
23oct223oct3

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s