Accions i esdeveniments

Recull de premsa

El Tot Mataró, 27/06/18 “Junts per Mataró pressiona per una llista independentista unitària”

Ara, 18/06/18 “Les municipals de la nostra vida”

Mataró Audiovisual, 15/06/18 “La Candidatura Unitària vol 3.000 signatures abans de les Santes”

L’Unilateral, 14/06/18 “Es constitueix Primàries per la República per coordinar eleccions primàries republicanes a tot el territori català”

Mataró Audiovisual, 14/06/18  “Entrevista a la Promotora per la Candidatura Unitària i Sobiranista a Mataró”, minut 2:30 fins al 15:15

Treballem per obtenir milers de signatures abans de les Santes

El Grup promotor per la Candidatura Unitària Republicana i Sobiranista a Mataró a les eleccions Municipals del 2019, porta a hores d’ara recollides més de 1.000 signatures de ciutadans de Mataró, que donen suport a la proposta unitària. En la darrera reunió de la Junta promotora, el grup ha acordat portar al carrer la recollida de signatures, per així poder explicar ciutadà per ciutadà l’abast de la proposta, que es farà cada dissabte a partir d’aquesta setmana de les 18,00 hores fins a les 20,30 hores a la cruïlla Plaça Santa Anna amb la Riera.

Així mateix en els pròxims dies s’iniciarà una ronda de contactes amb partits i entitats sobiranistes, antics caps de llista a les eleccions municipals i diverses entitats ciutadanes – com la federació d’associacions de veïns, entitats culturals, sindicats i gremis -, per a donar a conèixer i escoltar les seves propostes i opinions i fent-los arribar el perquè entenem que ens cal a tots una candidatura unitària de tot el sobiranisme:

1. Si el sobiranisme no és la força més votada, només es podria aconseguir una l’alcaldia republicana si un dels partits sobiranistes obtingués majoria absoluta i això en cap cas està garantit. Per tant, el risc que els partits del 155 puguin assolir l’alcaldia és ara molt elevat i seria especialment perillós el desplegament de les seves polítiques en matèria de convivència, llibertats ciutadanes, seguretat, cultura, educació i política lingüística.

2. Per avançar en el camí de la constitució de la República cal que els principals Ajuntaments del país comptin amb governs que ajudin a implementar els resultats del referèndum de l’1-O i les polítiques republicanes que se’n deriven.

3. Tenir un posicionament comú, suposa tenir l’oportunitat de treballar per un projecte de ciutat participatiu que reflecteixi la voluntat col·lectiva.

4. La unitat és la garantia per a regenerar un moviment ciutadà ampli, transversal i potent, que asseguri un canvi a favor d’un major benestars pel conjunt de mataronins i mataronines.

La voluntat del poble expressada reiteradament aquests anys en totes les eleccions, manifestacions i particularment, l’1 d’octubre i el 21 de novembre passat ha estat inequívoca: unitat i progrés per a la plena sobirania nacional. Els ciutadans de Mataró i les seves institucions, no s’hi poden mantenir al marge.

Recull de premsa

El Tot Mataró, 13/07/18 “1.000 firmes per la Candidatura Unitària Republicana i Sobiranista a la ciutat”

Capgrós, 13/07/18 “Més de 1.00 signatures a favor d’una candidatura unitària independentista a Mataró”

La Riera 48, blog d’anàlisi polític, 28/05/18 “La gran batalla de les municipals”

El Tot Mataró, 22/05/18 “El grup per la candidatura unitària sobiranista omple en la seva presentació”

El Periòdico, 18/05/18 “En la presentación del manifiesto ‘Mataró per la República’ ya se evidencian los escollos para crear una candidatura soberanista única”

Mataró Audiovisual, 18/05/18, minut 4′ 50″ al 8′ 02″ “Mataró al dia”

Capgrós, 7/05/18 “L’independentisme planteja unir-se a Mataró per evitar una alcaldia de C’s”

El Tot Mataró, 26/04/18 “Reactiven l’aposta d’una sola llista sobiranista a les municipals”

Capgrós, 25/04/18 “Els partits independentistes mataronins es plantegen una candidatura conjunta a les municipals”

El Periódico, 25/04/18 “Sobiranistes de Mataró aposten per crear una única candidatura unitària”

Crònica de la presentació del manifest a Mataró

IMG_20180517_193747Aquest dijous 17 de maig al vespre, es va presentar a Mataró el manifest “A Mataró, per la República posem-nos d’acord”. La sala de la Fundació Iluro de la capital maresmenca es va emplenar per escoltar la proposta d’un grup de ciutadans de Mataró que s’han aplegat per demanar i impulsar la candidatura unitària que aplegui a totes les forces sobiranistes i republicanes de la ciutat. La lectura del manifest va anar a càrrec de la Carme Rigola, que en representació de l’ANC Mataró va donar suport a la iniciativa i va enunciar l’adhesió de l’entitat a la iniciativa.

En Pere Artigas, en representació del Grup Promotor per la Candidatura Unitària Republicana i Sobiranista va explicar la necessitat a Mataró d’una candidatura que aplegui a totes les forces sobiranistes, per tal de fer fora de l’ajuntament el 155 i la regressió democràtica que significa. També es va presentar la pàgina web que des del grup promotor han habilitat per tal d’iniciar la recollida de signatures, aquesta recollida volen que sigui massiva i encoratgen a tothom a participar-hi. Els fulls de signatures es poden trobar al web: mataroperlarepublica.cat.

Posteriorment es va obrir un fructífer debat amb el públic. Al llarg d’una hora el públic assistent va donar la seva opinió i orientacions sobre el perquè i el com creien que es podia fer efectiva una candidatura unitària a Mataró, reforçant el paper que cal que tingui la democràcia participativa per tal de definir un model de ciutat consensuat.

En finalitzar l’acte es van recollir 405 € entre el públic assistent, que sufragaran les despeses ocasionades de la presentació i la resta anirà a la caixa de resistència pels Jordis.